Cover_Jeugdparticipatie_web_150dpi

Handboek Jeugdparticipatie

Kinderen en jongeren horen bij de samenleving. Ze doen er niet ineens pas toe als ze twaalf, zestien of achttien jaar zijn. Ook nu zijn ze medeburgers en moeten ze serieus genomen worden. Hoe eerder ze dat weten, voelen en ervaren, hoe beter. Kinderen worden geen mensen, ze zijn het al.

In dit handboek neemt Kindercorrespondent Tako Rietveld je mee in de wereld van jeugdparticipatie. Hoe betrek je kinderen op een goede manier bij alles wat er in hun leven gebeurt? Thuis, op school en in de politiek. Jonge en oude deskundigen delen ter inspiratie hun tips en ervaringen.

Journalist Tako Rietveld laat als eerste Kindercorrespondent ter wereld de stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken horen. Eerder werkte hij als verslaggever en presentator bij het NOS-Jeugdjournaal en schreef hij het boek ‘Kinderen hebben Nieuws’.

100% van de opbrengst van het Handboek Jeugdparticipatie wordt gebruikt om de stem van de jeugd op meer plekken te laten horen. De Kindercorrespondent zorgt er samen met The Youth News Foundation voor dat de verhalen van kinderen en jongeren wereldwijd gehoord worden.